Chateau Lilian Ladouys 2011 – елегантне та пишне вино, з нотами спецій, кориці та сигар. Смак насичений, оксамитовий, з шоколадними, пряними нотами і хорошою відтіняючою кислотністю. Таніни шовковисті.
Robert Parker про Chateau Lilian Ladouys 2011 (91-93 бали):
“Lilian Ladouys має дуже приємний аромат з домінуючими нотами стиглої ожини, змішаної з ванільним дубом. Смак гарний і чистий з еластичними чорними фруктами і дуже складним і концентрованим післясмаком. Це справді смачний Сент-Естеф із реконструйованої власності, дуже добре зроблений”.
Wine Spectator (90 балів):
“Щедрий і зухвалий для Сент-Естефа, з ароматами слив і вишневої настойки, підкріплених нотами червоного апельсина і лакриці. Він демонструє соковитий профіль, збалансований приємними напористими танінами. Сучасна інтерпретація, що підтримує нотку теруар”.
Виробництво Chateau Lilian Ladouys 2011:
Консультант-енолог: Eric Boissenot.
Площа виноградників: 46 га. Щільність посадки: від 8 500 до 10 000 лоз/га.
Середній вік лоз: 35 років.
Бленд: 43% мерло, 52% каберне-совіньйон, 5% каберне фран.
Збір урожаю з 3 по 23 вересня.
2011 рік відзначився постійними кліматичними “надмірностями”: один з найгарячіших років з 1900 року.
Весна була спекотною, сухою і сонячною, тому лози розвивалися швидко і рано настільки, що зацвіли на 4 тижні раніше звичаного. Але помітний дефіцит води уповільнив ріст виноградника з травня.
Липень та серпень були дуже контрастними.
Холодна мацерація. Гравітаційний делестаж. Витримка 15 місяців в дубі (35% нових бочок).
Обсяг виробництва: 220 000 пляшок.
Про Chateau Lilian Ladouys
20 лютого 2020 року Chateau Lilian Ladouys отримало статус Cru Bourgeois Exceptionnel (сюди входять 249 виноробень).
Це заслуга сім’ї Лоренцетті та їх команди: з 2008 року вони почали пересадку та розширення виноградників, впроваджувати еко підхід до виноробничого процесу, модернізувати виробнчі потужності.
Для Шато Луліан Ладуі це також певне відродження своєї давно минулої слави: перша згадка про вина цього шато як про визначні для Сент-Естефу від Cocks & Féret сталася в 1850 року (саме шато засноване в 1564 році).
Також в 2020 році Chateau Lilian Ladouys заявила, що взялась за переведення виноргадників на органічний процес обробки (на той момент органічними були 20% їх виноградників).
Виноробний процес побудований на гавітаційній основі.
Вина Lilian Ladouys завжди мають багату і чітку структуру зі стиглими танінами та вишуканою інтегрованим дубом у яскраво фруктовий профіль. Завдяки вапняково-глинистим грунтам апеласьйону їх потужність врівноважується чудовою свіжістю.
Chateau Lilian Ladouys витримується в середньому 14 місяців (40-60% нового дуба). Каберне совіньйон і мерло завжди основа бленду, їх доповнюють пті вердо та каберне фран.
Дивись також бордо від інших шато.
Сайт виробника: chateau-lilian-ladouys.com
Фудпейрінг: лазанья з м'ясним соусом, м'ясо червоне, стейк, тверді витримані сири
Відгуки
Відгуків немає, поки що.