Chateau Rouget Pomerol 2013 – витончений та збалансований Помероль із 85% мерло в бленді.
Глибокий аромат з нотами ожини та злегка смаженої кави.
Смак щедрий, м’який, округлий, густий, фруктовий, з хорошою балансуючою кислотністю.
Рекомендується відкорковувати не раніше, як через 4-6 років (від дати вінтажу).
Про Chateau Rouget
Chateau Rouget вважається одним із найстаріших крю Померолю (про нього є згадки, які датуються 18 століттям).
У 19 столітті Шато Руже стало одним із п’яти головних шато Помероля.
Сім’я Labruyère родом з міста Мулен-а-Вент (Божоле) має також виноградники в Шампані та Бургундії. Оселилась в Померолі в 1992 році. Щоб вивести виноградник із занедбаного стану, їй довелось добряче попрацювати.
Вони розпочали з пересадки виноградників, яка тривала до 2000-х років, потім побудували нові виробничі приміщення та погреби, і з 1997 року найняли провідного бордоського консультанта-енолога Мішеля Роллана.
Їх виноградники одними з найбільших в Померолі: близько 18 гектарів виноградної лози.
Вони розташовані в північній частині апеласьйону на пологому глинистому схилі, поряд з l’Eglise Clinet et de Pétrus.
Виноградники органічні, хоч це ніде на пляшці не зазначається.
Сорти винограду займають на 85% мерло та на 15% каберне фран.
Вино витримують у бочках (третина з яких – нові) протягом 18 місяців.
Інші вина із Померолю та Бордо
Фудпейрінг: дичина, м'ясо червоне, стейк
Відгуки
Відгуків немає, поки що.