Château Latour 2013
Еще одна жемчужинка в моей коллекции. Château Latour 2013 – одно из самых известных вин Бордо, произведенное на винодельне Château Latour, расположенной в регионе Пойяк, Медок, Франция.
Château Latour является одним из самых престижных поместий, который был классифицирован как Premier Cru Classé еще в 1855 году. Производителей с такой классификацией всего 5 по всему миру.
Château Latour 2013 произведено преимущественно из сорта винограда Каберне Совиньон (примерно 90%), с добавлением Мерло, Каберне Фран и Пти Вердо.
Вино имеет глубокий рубиново-красный цвет. Аромат с комплексным букетом с нотками черной смородины, темных ягод, графита, кедра и легких пряностей. Оно хорошо структурировано, с насыщенными танинами и выразительной кислотностью. Во вкусе ощущаются темные фрукты, специи и минеральные оттенки. Завершение длинное и элегантное.
Château Latour советуют выдерживать 15-20 лет и даже больше, ведь со временем его сложность и вкус только приближается.
Это вино для действительно особенных людей и особых событий. В еде его лучше сочетать со сложными насыщенными вкусами. Например выдержанным сыром, красным мясом, дичью и блюдами высокой кухни. Потому что оно того стоит)
Château Latour – настоящий символ классического бордо, с потрясающим вкусом и не менее чрезвычайной историей. А о ней чуть дальше)
Château Latour має довгу історію, що бере свій початок ще у 14 столітті. Ще тоді, коли на території сучасної виноробні були побудовані укріплення для захисту регіону, вже були зафіксовані перші згадки про виноградники.
У 1650 році виноградники перейшли у власність сім’ї Сегур, яка сприяла розвитку маєтку та його вин. Родина Сегур мала великий вплив у Бордо і володіла також іншими відомими виноробнями, такими як Château Lafite.
У 18 столітті Château Latour стає одним з найбільш відомих виноробних господарств Бордо. У цей період вино з цього маєтку стало надзвичайно популярним у Великобританії.
А у 1855 році Château Latour отримала статус Premier Cru Classé під час великої класифікації вин Бордо, що закріпило його репутацію як одного з найкращих виноробних господарств світу.
Виноробня розташована у регіоні Пойяк, Медок, Франція. Її виноградники займають близько 78 гектарів, з яких 47 гектарів становлять так званий “L’Enclos” — центральна частина виноградників, що має винятковий теруар.
Тут виноград росте на гравійних ґрунтах з підґрунтям з вапняку і глини, що забезпечують чудовий дренаж і збагачують виноград. Основні сорти винограду включають Каберне Совіньйон (близько 80%), Мерло (приблизно 18%), а також невеликі кількості Каберне Фран і Пті Вердо.
Château Latour поєднує традиційні методи виноробства з сучасними технологіями. Виноград збирається вручну, а ферментація проходить у сучасних місткостях із нержавіючої сталі. Вино витримується в нових французьких дубових барріках протягом 18-20 місяців.
Головні винні зірки виноробні, це:
– В першу чергу Château Latour, яке виробляється з винограду з ділянки L’Enclos.
– Les Forts de Latour з винограду молодших лоз позі ділянкою L’Enclos.
– Та вино Pauillac de Latour.
У 1993 році Château Latour придбала компанія Artemis, яка належить французькому мільярдеру Франсуа Піно. Під його керівництвом Château Latour активно працює над впровадженням сталих і органічних методів вирощування винограду. Виноробня прагне зменшити використання хімічних добрив і пестицидів, фокусуючись на екологічно чистих практиках.
Отзывы
Отзывов пока нет.