Аромат акуратний і прямий, з нотами свіжих троянд, вишень та чорного перцю.
Смак досить ніжний, але наполегливий, тривалий, таніни стиглі, злегка солодкуваті, еластичні.
Рекомендуєтться відкорковувати не раніше 2021 року (прогнозований термін життя – до 2031 року).
Robert Parker про Chateau Camensac Haut-Medoc 2011 (84-86 балів):
A solid, charmless but competent wine, the dark plum/ruby-colored 2011 Camensac reveals sweet, herbal, red and black currant fruit, medium body and a lightly tannic finish.
Wine Spectator про Chateau Camensac Haut-Medoc 2011 (83-86 балів):
Falstaff про Chateau Camensac Haut-Medoc 2011 (86 балів):
Темно-рубіновий гранат, фіолетові відблиски, тонке освітлення по краях, досить стримане, з димчастою пряністю, ніжними ефірними нюансами.
Середня щільність, дещо сухий смак, сухе листя, темні ягоди та фрукти, терпкі ноти, післясмак з делікатною гірчинкою, без чарівності, незважаючи на солодкуватість.
Виробництво Chateau Camensac Haut-Medoc 2011:
Chateau Camensac Haut-Medoc 2011 – бленд 55% каберне совіньйону та 45% мерло.
Середній вік лоз – 20 років.
Грунт гравійний, глинисто-піщано-гравійний та піщано-гравійний.
В 2011 році зима та рання весна були дощовими. Травень і червень спекотні і дуже сухі. Липень не був найхолоднішим за попередні тридцяти років.
Серпень був спекотним, але часом не достатньо сонячним, з вискою вологістю.
Урожай збирали в середині вересня (мерло: з 12 по 26 вересня 2011 року, каберне совіньйон: з 19 по 24 вересня 2011 року).
Ручний збір.
Вініфікація в дубі та цементі з температрною регуляцією.
Витримка в дубі до 18 місяців (50% нового дубу).
Про Chateau Camensac
Історія Chateau Camensac почалась ще в 18 столітті, але сучасна зіркова – після того, як в 1965 році придбали шато два іспанських брата-винороба Enrique та Elysee Forner, які зробили собі ім’я в Ріосі на еталонному Marques de Caceres.
Вони пересадили виноградник, залишивши лише каберне совіньйон та мерло, капітально відремонтовали споруди, доручили виноробство Мішелю Роллану – і вивели якість вин Каменсак на новий рівень.
Але, на жаль, їм все ще бракувало репутації у винному світі, тому світове ім’я Chateau Camensac отримало вже з новими власниками, які вже раніше перетровирили в суперзірку Chasse-Spleen і взяли під своє керівництво Шато Каменсак в 2005 році.
Власники – Celine Villars-Foubet та Jean Merlaut (племінниця та дядько).
Управляючий – Claire Thomas Chenard.
Енолог – Eric Boissenot.
Площа господарства – 75 га. Виноградники: 60% засаджено каберне совіньйоном, 40% мерло.
Середня кількість виробницва – 200000 – 300000 пляшок на рік, залежно від вінтажу.
Сайт виробника Chateau Camensac Haut-Medoc 2011: chateaucamensac.com
Інший вінтаж Chateau Camensac
Бордо інших виробників.
Фудпейрінг: лазанья з м'ясним соусом, м'ясо червоне, стейк, тверді витримані сири
Відгуки
Відгуків немає, поки що.